+3215552425 info@devijfhoek.be
Select Page

Bistro De Vijfhoek

Onze kaart bevat vele streekgebonden en dagverse producten. Vraag zeker achter onze suggesties. U kunt zowel voor een lunch als een uitgebreide diner bij ons terecht. Best reserveren op voorhand.

Reserveren?

Wilt u zeker zijn van een plaatsje voor uw lunch of dinner? Geef ons dan best op voorhand een seintje.

Wij proberen steeds voor iedereen een oplossing te bieden… Klik hier om te reserveren.

Het zonnetje

Wij beschikken over 2 terrassen. Het terras aan de achterzijde wordt gebruikt door de Bistro.

Hier kunt u in alle rust en stilte genieten van uw lunch of dinner.

Allergieën of intoleranties?

Heeft u allergieën of intoleranties? Spreek ons erover aan, en wij zorgen voor een smaakvolle beleving, aangepast aan uw behoeften.

Grote gezelschappen

Voor gezelschappen vanaf 8 personen of meer stellen wij het op prijs uw keuze te beperken tot 4 verschillende voor- en hoofdgerechten, zodat wij u optimaal kunnen bedienen. Vanaf 12 personen werken we uitsluitend met een menu.

Onze filosofie

Onze filosofie is heel simpel. We streven ernaar om met producten van de beste kwaliteit te werken, met een focus op lokale- en streekproducten, duurzaamheid en ambacht. We werken enkel met dagverse producten, gemaakt met kennis, precisie, liefde en passie. Gelieve ons daarom ook te verontschuldigen mochten bepaalde gerechten niet meer verkrijgbaar zijn.

Kaart

Bekijk hieronder de kaart voor een kleine greep uit ons aanbod.

Ceviche van zeebrasem
Citroengras / avocado / pompelmoes
€ 15,50
Rundscarpaccio
West-Vlaams rood / foie gras / truffel
€ 16,50
Vitello Tonato
Zacht gegaarde kalfslende / vinaigrette van tonijn / confijt van kappers & citroen
€ 15,50
Secreto Nr. 7
‘Rubia Gallega,’ 7 weken gerijpt met een mengeling van 7 kruiden
€ 19,50
Seizoenssoep van lokale seizoensgroenten, met garnituur€ 6,50
Kaaskroket
Orvalkaas / kropsla / Granny-Smith appel
€ 13,00
Garnaalkroket
Grijze Noordzee-garnaal / kropsla / gefrituurde peterselie
€ 18,50
Kroket van ‘pulled lamb’
Gesmolten tomaat / emulsie van rozemarijn
€ 17,00

Onze collectie rundsvlees

Steak van de kogel ‘West-Vlaams rood’
Rund van Belgische bodem, gekend om zijn mooie rode kleur en fijne structuur. Vol van smaak
€ 23,50
Filet pur ‘Black Aberdeen’
Schots rund van hoge kwaliteit. Donker rode kleur en mooie marmering die zorgt voor een vol ronde smaak
€ 32,50
Filet pur ‘Holstein’
Melkkoe afkomstig uit Nederland, mooi gemarmerd en de rijping zorgt voor een intense smaak en malse structuur
€ 36,50
Filet pur ‘Holstein’ gerijpt in Orval
Melkkoe afkomstig uit Nederland, 2 weken in Orval bier gerijpt wat zorgt voor een lichte karamel & moutachtige smaak
€ 38,00
Entrecote ‘Simmental’ 4wk dry aged
Oud Zwitsers ras, lichtjes gemarmerd en intens van smaak
€ 34,50
Cote a l’os ‘Scottona’ met been (2 pers.)
Italiaans ras, gekend om zijn mooie vet dooradering en intense smaak
€ 42,50 (p/p)

Onze vleesgerechten

Lamsnek
Geconfijt & gelakt / wortel & gember / dashi / gerookte amandel
€ 24,50
Filet pure van paard
Salade van witloof & ‘Granny Smith’ appel / jus met Orval bier
€ 29,50
Steak ‘Au Poivre’
‘West-Vlaams’ rood / blend van aromatische pepers / gegrild slahart
€ 24,00
Onglet ‘a l’echalotte
‘West-Vlaams’ rood / Bordelaise saus / mergpijp
€ 26,00

Onze salades

Goujonettes van schartong
Kruidensla / tomatenvinaigrette / verse tartaar
€ 17,50
Geitenkaas
Gesmolten in de oven met bloemenhoning / crunch van spek
€ 16,50
Tomaat & garnaal
Kropsla / handgepelde grijze garnalen / cocktail met whiskey ‘Stokerij de Molenberg’
€ 21,50

Onze pasta’s

Linguini
Vongolé / peterselie / knoflook
€ 16,50
Risotto
Doperwt / geconfijte citroen / pastrami van Wagyu & grijze garnaal
€ 18,50

Onze klassiekers

Vol-au-vent
Hoevekip / Parijse champignons
€ 18,50
Vlaamse karbonade
Gouden Carolus ‘Classic’ bier / West-Vlaams rood / geglaceerde wortel
€ 19,50
Balletjes in tomatensaus
Pittige tomatensaus / frisse groentjes
€ 18,50
Steak tartaar
‘Piemontese’ rund / met de hand gesneden / kropsla / verse frietjes
€ 23,50
Burger ‘Classic 5’
Wagyu / gebakken zoete ui / Cheddar / ‘home made’ ketchup
€ 20,50

Uit de zee

Kabeljauw & grijze garnaal
Spinazie / jus van’La Trappe-Quadruppel /Lardo ‘Secreto’
€ 23,00
Slibtongetjes
‘Meuniere’ gebakken / krokante salade / verse frietjes
dagprijs
Rode poon
Zandwortel / Marokaanse specerijen / emulsie van saffraan
€ 22,50
Schotse Zalm
Teriyaki / groene asperges / sesam / koriander
€ 21,50
Filet van hoevekip
Appelmoes / verse frietjes of kroketjes
€ 10,50
Garnaalkroket (1 stuk)
Grijze Noordzee-garnaal / kropsla / gefrituurde peterselie
€ 12,50
Kaaskroket (1 stuk)
Orvalkaas / kropsla / Granny Smith appel
€ 10,50
Gefrituurde visreepjes
Slaatje / verse tartaar / frietjes
€ 9,50
Chipolata worstje
Wortelstoemp / vleesjus
€ 11,50
Tiramisu
Op Belgische manier gebracht met speculoos
€ 5,50
Moelleux
Van Belgische chocolade, met vanille roomijs
€ 9,00
Crème Brûlée
Met vanille uit ‘Madagascar’
€ 6,50
Sabayon van huisgerijpte Orval (min. 2 pers.)
Roomijs van caramel en gezouten boter
€ 10,50 (p/p)
Dame Blanche
De klassieker met Belgische chocolade
€ 6,00
Café gourmand
Trio van 3 kleine dessertjes geserveerd met een koffie
€ 8,50
Kaasbord selectie door kaasmeester Harry Schockaert
Chutney / toast
€ 8,50

“You don’t need a silver fork to eat good food.”
Paul Prudhomme